Apples största nyheter och lanseringar – från det stora eventet i San José

Apple har insett att de vill göra något mer – större och nytänkande – än att släppa nya Iphones. De vill helt enkelt tjäna pengar på sin plattform på andra sätt. Och trots att Apple valde att presentera en del nyheter redan förra veckan så var det ändå ett storslaget event med flera nyheter som offentliggjordes under måndagskvällen.

Innan eventet har det talats mycket om hur Apple vill utveckla Apple TV, i media har det skrivit mycket om ”Apples Netflix-dödare”. Ingen rök utan eld. Det kommer nyheter inom Apples betaltjänst och här är de fem mest omnämnda.

Hösten 2019 släpps Apple TV Plus, en ny videotjänst där du kan ta del av filmer, dokumentärer och tv-serier som producerats av Apple. Men även serier och filmer från över 150 streamingtjänster kommer att finnas tillgänglig som bl.a. HBO och Prime Video. Netflix kommer dock inte att omfamnas i utbudet.

Apple Card är namnet på ett nytt kreditkort – och en utökning av tjänsten Apple Pay som det snart går att betala med över hela västvärlden. Ett Mastercard-kort utan avgifter och med en tvåprocentig cashback. Lanseringsdatum i Sverige är ännu ej satt.

Apple News +, som redan är en befintlig tjänst, kommer att utökas rejält. Här skapas möjligheten att läsa innehåll från mer än 300 nyhetstidningar, tidskrifter och magasin mot en månadskostnad tio dollar. Ett snyggt sätt att läsa digitala magasin på (här får Readly en stark utmanare) från samtliga skärmar i hemmet.

Samarbeten med högprofilerade personligheter. I den nya videotjänsten Apple TV+ skapas möjligheten för Apple att göra egenproducerat material inom rörlig bild. Redan nu vet vi att Steven Spielberg producerar serien Amazing Stories, Oprah Winfrey släpper en livesänd bokklubb och leder programmet ”Toxic labor” – en serie som tar upp sexuella trakasserier på arbetsplatsen, Jennifer Aniston och Reese Witherspoon gör satsningen The Morning Show.

Apple Arcade är namnet på Apples nya speltjänst där tanken är att du ska kunna spela hundratals betalspel från de största utvecklarna som Sege, Konami, Disney och Lego, Mistwalker och Gameloft mot en månadskostnad (pris ej bestämt ännu). En lansering som sker redan i höst.

Källa. The Independent, Macworld.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.