10 mest efterlängtade storfilmerna att se fram emot på bio 2019

Om du gillar film finns stor chans att 2019 blir ett år du gillar. Med många stora och omtalade filmpremiärer kan 2019 bli ett storartat filmår. Vi har valt ut tio av alla filmer som går upp på bio under år 2019, med ordning i premiärdatum.

1.Serenity. Oscarsvinnarna Matthew McConaughey och Anne Hathaway möts igen efter ”Interstellar”. Den här gången i filmatiseringen ”Serenity”, en dramathriller om en fiskebåtskapten i Västindien, vars förflutna hinner ikapp honom. Premiärdatum är 15:e mars.

2. Dumbo. När den hjärtekrossande trailern till nya ”Dumbo”-filmen – regisserad av Tim Burton – släpptes förra året var det för många svårt att hålla tillbaka tårarna. Premiärdatum är 29:e mars.

3. Avengers: Endgame. Trailern till den fjärde och sista ”Avengers”–filmen slog rekord i antal tittningar under ett dygn. Och för alla som såg den tredje filmen är det lätt att förstå precis varför. Premiärdatum 24:e april.

4. Aladdin. ”En helt ny vääääärld”. Vi lär bli kära i soundtracket igen till den kommande live action-versionen av ”Aladdin”, där Will Smith tar över Robin Williams roll som Anden. Premiärdatum 24:e maj.

5. Godzilla: King of the monsters. Hela mänskligheten står på spel när monster efter monster, som man länge trott bara har varit myter, dyker upp i den nya ”Godzilla”-filmen. Premiärdatum 31:e maj.

6. Spider-Man: Far from home. Den tjugotredje delen i Marvels universum blir en ny Spider Man-film, och en uppföljare till ”Homecoming”. Återigen med Tom Holland som Spindelmannen. Premiärdatum 5:e juli.

7. Lejonkungen. En av årets absolut mest emotsedda filmer, med en helt fantastisk rollista, som inkluderar bland andra Beyoncé, Donald Glover och James Earl Jones. Premiärdatum 17:e juli.

8. Once upon a time in Hollywood. I Quentin Tarantinos kommande film om sektledaren Charles Manson kommer skådespelargiganterna Brad Pitt och Leonardo DiCaprio att för första gången spela mot varandra, utöver en i övrigt redan imponerande rollista. Enligt många filmkritiker ett måste biosommaren 2019. Premiärdatum 9:e augusti.

9. Artemis Fowl. De populära böckerna blir nu till film, och Disney hoppas såklart på samma typ av succé som ”Harry Potter”-filmerna. Filmen handlar om unge och kriminella geniet Artemis Fowl. Premiärdatum är 9:e augusti.

10. Star wars episod IX. I slutet av året kommer äntligen den sista delen i den nya ”Star wars”-trilogin. I vanlig ordning råder det ett stort hemlighetsmakeri kring filmen. Premiärdatum 18:e december.

Källa. Moviezine, Metro.se, Variety.com
Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.