Saman Amel lanserar en exklusiv klädlinje för Mr Porter

Stockholmsbaserade måttsömnadsteljèn Saman Amel är aktuell med en exklusiv kollektion av kostymer, kavajer och stickat för herrmodedestinationen Mr Porter.

Atelier Saman Amel, grundades av Dag Granath och Saman Amel för snart sju år sedan. Ateljén som i stort sett bara jobbat med personliga möten och beställningar, har nu tagit fram en skräddad ready-to-wear-kollektion exklusivt åt e-handelsjätten Mr Porter.com. Kollektionen är en del i Mr. Porters globala satsning på skräddat mode, där Mr. Porter vill samarbeta med skrädderi-världens mest intressanta aktörer. Ett stort – och viktigt erkännande – för Stockholmsbaserade Saman Amel.

Hela kollektionen bygger på totalt 15 plagg och lanseras via Mr Porter den 20:e maj. Bland plaggen finns formella kostymer men även plagg med en mer avslappnad silhuett som alla genomsyras av Atelier Saman Amels klassiska färgpalett.

– Målet har varit att skapa en skräddad look som är klassisk i sitt hantverk men fortfarande relevant och samtida, säger Dag Granath i en intervju med Manolo.

Atelier Saman Amel har förutom ateljén på Kommendörsgatan i Stockholm showroom i London, Seoul, Busan – och öppnar till hösten även showroom i New York.

Atelier Saman Amel, grundat av Dag Granath och Saman Amel.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.