Allt du behöver veta om nya iPhone 11 Pro

En trippelkamera, super-ljusstark skärm och nya material när Apple under tisdagskvällens Keynote-event i Kalifornien berättade om nya Iphone 11 Pro och Pro Max. Ryktena innan om att Apple skulle släppa en ny iPhone visade sig stämma. Utöver iPhone 11 som är en uppgradering av iPhone Xr har Apple valt att släppa iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max – båda två fulla av en rad nyheter i hårdvara.

1. Ett ansiktslyft – ny design och nya färger

Även om Apple inte har gjort några grundläggande ändringar av den yttre designen på Iphone har Iphone 11 Pro ändå fått flera designnyheter. En baksida tillverkad i ett stycke härdat glas med ett matt och frostat utseende – helt nytt för Iphone. Telefonen släpps i fyra olika färger: Guld, rymdgrå, silver och nytillskottet midnattsgrön.

2. Trippelkamera med nattläge

När Apples Phil Schiller presentera nya telefonen förklarade han att det är kameran som gör att iPhone 11 Pro förtjänar sitt namn. Och är det något som verkligen väcker intresset för nya iPhone 11 Pro så är det just kamerauppdateringarna. På baksidan av iPhone hittar du nu tre kameror: ultravidvinkel – 13 millimeter, f/2,4, 12 megapixlar, vidvinkel – 26 millimeter, f/1,8, 12 megapixlar, optisk stabilisering och telefoto – 52 millimeter, f/2,0, 12 megapixlar, optisk stabilisering. Utöver det har Apple även tagit fram ett nattläge som gör att iPhone 11 Pro enkelt behärskar kan skapa ljusare bilder i mörka situationer.

4. Bättre batteri

Apple har låtit Iphone 11 Pro få en av väldigt uppskattade förbättring – batteritiden. Enligt Apple själva har Iphone 11 Pro fyra timmar längre batteritid än de tidigare modellerna Iphone XS. Och Iphone 11 Pro Max har fem timmar längre batteritid än Iphone XS Max.

5. En ny processor

Iphone 11 Pro har precis som Iphone 11 utrustats med nya A13 Bionic – cirka 20 procent snabbare än A12 Bionic samtidigt som den drar betydligt mindre ström. Apple lagt även till en särskild accelerator för matrisberäkningar (något som förekommer ofta i maskininlärningsalgoritmer).

5. Priset? Och när släpps iPhone 11 Pro?

Iphone 11 Pro och 11 Pro Max kommer att börja säljas 20 september, och förhandsbeställningarna öppnar redan nu på fredag 13 september. Den mindre iPhone-modellen kostar från 12 995 kr och den större 14 295 kr – vilket är en höjning med några hundralappar mot fjolårets modeller.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.