Så slipper du rakfinnar – 3 vanliga fel män gör när de rakar sig

Att raka sig kan vara enkelt – men upplever du att din hud blir torr, du får utslag eller röda prickar kan det vara hög tid för att se över din rakrutin. Martin Hansson delar med sig av sina bästa tips för en smidig rakning som hjälper dig att uppleva en mer välmående hud i ansiktet.

Här är tre tips för en smartare – och bättre – rakning

1.Förberedd dig! Försök att få rakningen att bli en trevlig rutin innan du går och lägger dig snarare än ett stressigt moment tio minuter innan du måste gå ut genom dörren när du är stressad på morgonen. Tvätta ansiktet med varm vatten och rengör ansiktet. Många hudexperter menar ofta på att det bästa är att raka sig efter du kommer ut ur duschen då din hy och hårstrån är som mest följsamma.

2. Uppdatera din rakhyvel! Har du följt 25 år men fortfarande envisas med gula engångsrakhyvlar från Bic är det dags att tänka om. Likt frisören är beroende av bra saxar, kocken sällan släpper sin knivar ur sikte eller Rory McIlroy knappast har sina golfklubbor i ett olåst garage är det viktigt att du lägger lite krut på en bra rakhyvel. Tänk långsiktigt och smart.

3. Använd produkter! Inte helt oväntat kan någon hundralapp på en bra produkt göra stor skillnad – och få dig att slippa se röda prickar efter rakningen. En vanlig två kan lätt torka ut huden medans en två avsedd för rakning återfuktar och ger den manliga huden vad den behöver i samband med en rakning.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.