Solglasögonentreprenören: Så bär du brillorna snyggast i sommar

Julius Langkilde Høedt, grundare av Christopher Cloos, delar med sig av sina bästa tips att tänka på när du ska investera i ett par nya solglasögon.

Berätta om solglasögonmärket Christopher Cloos – var kom idén ifrån?

– Jag har alltid älskat att bära snygga solglasögon, men inte alltid gillat priserna! Så tillsammans med mina medgrundare samlade vi våra idéer och tankar på ett bord, men vi kände att vi behövde en berättelse för att kunna starta. Vi hade lagt projektet lite på is tills vi under ett sommarlov, när vi var tillsammans på Paloma Beach i Frankrike, landade med Christopher Cloos. Vi gillade hans stil och hans vintage-referenser, slutligen hittade vi den sista pusselbiten av inspiration som fattades för att skapa en kollektion av solglasögon.

Vilka är enligt dig de hetaste solglasögonen att bära i sommar?

– De stilsäkraste valet tycker jag är vår modell Paloma! Men vill du däremot gå för en lite tyngre stil (om du har ett något större ansikte) skulle jag rekommendera Passable för män. Sen beror ju färgvalet såklart på din hårfärg och om du vill matcha din stil eller mer blanda upp. Vi är exempelvis många blondiner som jobbar med Christopher Cloos och gillar inte sällan de mörkare färgerna.

Paloma Beach i södra Frankrike. Platsen där grundarna bakom Christopher Cloos hittat en viktig del av sin inspiration till solglasögonmärket ifrån.

De senaste åren har utbudet av solglasögon för män och kvinnor exploderat – vad tycker du att man ska tänka på när man ger sig ut i jakt på ett par nya bågar?

– Först och främst tycker jag att du ska överväga vilken stil och modell du känner dig bekväm i. Därefter kan du gå vidare och klura på vilken färg. Om du sen gillar modellen och färgen är det ett par brillor du definitivt bör testa.

Till sist, hur bär man som man upp bågarna snyggast på en uteservering i sommar?

– Det beror helt på tillfället, men om jag exempelvis tänker på ”The Talented Mr. Ripley” så får du den snyggaste stilen när du bär något ledigt som passar såväl till stranden som på finare platser. Kombinationen miljö, avslappnat och lite stil på det blir ofta väldigt snyggt.

Sommaren 2020 lanserar Christopher Cloos sin första nätbutik i sverige. Bland solglasögon-modellerna – som är namngivna efter legendariska och uppskattade stränder i världen – ser vi Pampelonne, St. Barths och Gouverneur bland annat.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.