5 stiltips från BOSS visning i New York

Efter en tid av streetwear-dominans i herrmodevärlden är det den klassiska kostymen som synts mest under New Yorks modevecka – både inne på visningarna och utanför. Något som inte helt oväntat tyska och välrenommerade BOSS hissade flaggan för när de tidigare i veckan visade höstkollektion för 2019, med en stor visning på Manhattan i New York.

Här är fem looks från BOSS senaste kollektion som inspirerar mig till att plocka fram såväl kostymen, som att vilja bära en lång rock och tote-väska.

Färgpaletten för hösten är likt vårens sparsam med en grund i kamel, gråmelange och vintervitt. Den här fårullsjackan är ett ytterplagg som ton-i-ton är svårslagen. Fint att bära jackan med en ”skjortkrage” tillsammans med en grovstickad polotröja.

Att bära läder från topp till tå är en balansgång. Lika väl som det kan vara en solklar stilsuccé kan det också bli en total flopp. Men är det någonting som BOSS topp designer Ingo Wilts övertygad med höstkollektionen så är det just att en läderkostym – eller läderrock – är snyggt och smakfullt.

Den långa rocken, i nedtrimmad shearling, kan vara ett av de elegantaste ytterplaggen du som man kan bära på höst- och vinterkanten. Istället för att visa upp trackpants, sneakers och hoodies talar BOSS om att de på riktigt vill förhöja dressade plagg.

Om du mer än gärna hoppar i en smoking – och tycker att den klassiska svarta inte längre ä någon utmaning – är det en creméfärgad smoking med vita slagg och revärer som är nästa utmaning. Även Lady Gagas högra hand, musikproducenten Mark Ronson, visar här hur du föredömligt kan bära den ljusa sviden håll käften-snyggt.

Dubbelknäppt har i flera säsonger haft en stor comeback i herrmodet. Men 2019 kanske är året då vi kommer att få se det ute på gatorna på män mer? Dubbelknäppt känns lika självklart i vårgarderoben som att knäppa in sig på höstkanten. Ett stiltips? Även om du vill åt en avslappnad silhuett (med kanske vida byxor och ett fint fall) se till att ärmarna inte blir för långa, utan slutar längst ned på handleden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.