Eton servar tennisinspiration i ny SS19-kollektion

Få sporter är lika stiliga som tennis. Dels är tennisplanen med dess linjer och spända nät snyggt i sig – men kläderna som direkt för tankarna till Wimbledon-finalen 1980 mellan John McEnroe och Björn Borg är minst lika aktuella idag.

Inför sommaren 2019 har skjortmärket Eton släppt en kollektion inspirerad av tennis. Seersucker-skjortor, kortärmade pikéer i jersey och linneskjrtor frambringar den atletiska eleganta känslan som just tennisen så många gånger förmedlar.

– Vi ville förmedla alla historiska höjdpunkter som finns i tennisen, 1920-talets preppy-stilar och den retro sportiga stilen från 1970-80 talet. Personligen anser jag att tennis är den snyggaste sporten som finns, säger Sebastian Dollinger, Kreativ Chef på Eton.

Färgpaletten på de olika skjortorna är hämtade från gamla tennisaffischer, där några av motiven leder oss tillbaka till 1920-talet.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.