De 7 viktigaste herrmodetrenderna hösten 2019

Även om sommaren är långt ifrån över ännu är siktet för många av oss instället på hösten, att börja jobba igen och gå tillbaka till rutiner. De första herrplaggen för hösten har precis landat i butik och en ny modesäsong finns framför oss. Därför har vi sammanställt de allra viktigaste herrmodetrenderna för hösten 2019 – allt för att ge inspiration och stylingtips för en ny, stilsäker säsong.

1. I höst gör duffeln en storstilad comeback som ytterplagg. Den längre rocken med detaljrika spännen – som direkt för tankarna till preppy, internatskola och en historisk Ivy League-stil har uppdaterats. Duffeln syns denna säsong såväl på Valentinos trendsättande catwalk som hos de minimalistiskt trogna modemärkena. Ofta i ett kokt, tjockare ulltyg och med huva vilket ger duffeln en charmig tyngd. Välj en mörkblå eller grå i höst för en coolare och mer sportig look.

Valentino höstkollektion för 2019: Duffel, sneakers och midjeväska.

2. Leopard-print är inte lika självklart i herrmodebilden som på damsidan. Men sanningen är att det ”fläckiga” mönster under de senaste åren kommit att bli alltmer mångsidigt och bestående inom herrmodet. Mönstret är betydligt enklare att kombinera än vad du kanske först tror när du håller upp tröjan framför dig i ett provrum. Leopard-print, zebra-mönster eller en snake-yta på skor/accessoarer är ett enkelt sätt att få din stil att se mer intressant ut – utan att behöva addera en hel färgpalett av clownfärger.

Dior Homme hösten 2019: Leopardprint på stickade tröjor, ytterplagg och små smarta väskor.

3. Satsa på sammet. Eleganta modemärken som Brioni, Ralph Lauren och Tom Ford har de senaste tio åren alltid visat upp sammet i sina kollektioner. Men nu syns det vävda tyget i en större skala, i både uppklädda och mindre uppklädda, sammanhang. Frossa i sammet på skjortjackor, byxor och blazers och bär det betydligt ofta än bara när det är en strikt dresscode.

Italienska Brinios höst 2019: Sammet, sammet och mer sammet. Inte sällan i 70-tals brunt och eller smutsigt rosa.

4. De tyngre svarta bootsen med en markant sula är den största skonyheten för män hösten 2019. Funktion inom herrmodet har kommit att bli viktigare och ett par större tåliga boots känns precis lika självklara att bära till en enkel vardagslook som vid mer extrema väderförhållanden. I höst är det allt i från snygga vandringskängor till spetsiga chelsea boots som står på butikshyllorna. Tänk på att läderskor är en dyrare garderobsinvestering som förtjänar att vårdas väl och då även kan hålla i många år framöver.

Tiger of Sweden hösten 2019: Svarta boots, mönstrade skjortor och oversize stickat.

5. Dunrock är inte det enklaste plagget att bära under hösten – med tanke på ytterplaggets tålighet mot kyla och väta blir du otroligt varm. Ett perfekt plagg de dagar då temperaturen är långt under ner på minusskalan men annars kan det bli mer klibbigt på ryggen. Efter en funktions-våg inom herrmodet (Ben Gorham x Peak Performance, Acne Studios x Fjällräven, Patagonia m.m) känns dock dunrocken som en naturlig del att prata om som ett viktig plagg för hösten 2019, och som flera märken valt att producera denna säsong.

Ermenegildo Zegna höstkollektion 2019: Ett större funktions-tänk bakom ytterplaggen rakt igenom.

6. Fullt fokus på outdoor. Den största herrmodetrenden för 2019 är det ökade intresset för outdoor från såväl modeentusiaster som de största modehusen. Kostymer, fina läderskor, sammet och stickade ulltröjor i all ära men funktionstrenden inom herrmode har nått toppen. Hiking, utomhus äventyr, sova i tält, bestiga berg och bära regntäta plagg är det mest spännande i herrmodebilden just nu och tenderar bara till att nå nya höjder.

Prada hösten 2019: Det stilbildande lyxmärket visar hur bär funktionsplagg snyggt och intressant.

7. Snyggt med en skinnrock i höst. Det är svårt att inte referera till Matrix, Hells Angels eller rock’n’roll när det är en svart skinnrock det gäller. Plagg som lever länge – och som inte är säsongsbetonade – är aktuellare än någonsin. Denna säsong är den svarta läderjackan, i många utföranden som rock, ett hett plagg att styla tillsammans med just läder.

Louis Vuittons höstkollektion 2019: Skinnrock och flera vida läderbyxor.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.