Männen som klädde sig bäst på årets Met-gala

I natt gick årets mest prestigefyllda modegala av stapeln på Metropolitan Museum of Art i New York. Hela syftet med galan är att sampla in pengar till Metropolitans kostym- och modeavdelning. Och vilka var årets värdpar? Lady Gaga och Harry Styles som båda gjorda storstilade entréer. Klädkoden för Met-galan 2019 var Camp: Notes on Fashion. En övedriven och något ironisk klädstil, som historiskt inte sällan förknippas med gayrörelsen. Tanken är att flytta fokus från det allvarsamma och istället klä sig mer lekfullt.

Met-galan är en av årets mest intressanta galor av många anledningar. Ur ett modeperspektiv är det denna kväll som Hollywoodstjärnor, artister och skådespelare verkligen satsar fullt ut – och låter klädvalen sticka ut ordentligt.

Sångaren Shawn Mendes dök upp på årets rosa matta klädd i Saint Laurent. Inte så överdrivet, men väldigt snyggt och stilsäkert i svart.

Michael B Jordan glittrade med svarta byxor, skjorta och en skarp rock med sidenslag upptill från Coach. Klädmärket Coach etablerades i New York för över 70 år sedan.

En modern Gatsby? Benedict Cumberbatch dök upp elegant klädd i vitt och loafers från brittiska Labassa Woolfe.

Skotske skådespelaren Richard Madden var inte ensam om att bära Dior Homme (ett av de hetaste herrmärkena just nu) på årets Met-gala.

Harry Styles. Wow. Den överlägset mest exponerade mannen från nattens Met-gala är Harry Styles klädd i Gucci. Androgynt, coolt och med starka David Bowie-vibbar.

Hiphopstjärnan Kanye West höll det enkelt i Dickies.

Den här looken får två av två tummar upp. Kanske inte hundraprocentig sammanhanget med ändå helt rätt. Frank Ocean klädd i svart från italienska Prada.

Harlem designern Dapper Dan blev ett namn på 80-talet med egna hiphop-versioner av lyxvarumärken som Gucci. Därför är det extra kul att se honom klädd i just Gucci på den prestigefyllda modegalan.

Brittiska sångaren Dev Hynes i en djärv färgmatching signerad Met-galans kanske mest passande klädmärke för årets tema – Gucci.

Bohemian Rhapsody-stjärnan Rami Malek snyggt klädd i Saint Laurent. Skarp, glittrigt och jäkligt coolt.

Met-galan handlar mycket om att sticka ut. Något som skådespelaren Cody Fern tog på allvar när han gjorde entré klädd i androgyna Maison Margiela.

Det är svårt att inte se elegant ut i en vit smoking. Nick Jonas bar Dior Homme och glittriga skor (gissningsvis från Christian Louboutin).

Ser du de Ezra Millers riktiga ögon? Amerikanske skådespelaren bar kritstreck från anrika Burberry. Men fokus faller inte helt oväntat på ansiktet här.

Jacques Webster, mer känd under artistnamnet Travis Scott,bar Dior Hommes höstkollektion för 2019.

Joe Jonas på Met-galans rosa matta klädd i Virgil Ablohs herrkollektion för franska Louis Vuitton.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.