Martins val: 5 bästa linneskjortorna just nu

Inlägget innehåller affiliate-länkar. Den klassiska linneskjortan har gått ifrån att vara ett slappt plagg på semestern för ett tiotal år sedan till en storfavorit hos de allra största modehusen – även i mer eleganta sammanhang. Trenden kring såväl långärmade skjortor med fickor som kortärmade har blommat upp under de senaste säsongerna och syns på så gott som varje klädhäst med sommarplagg i butikerna sommaren 2019.

Det stilsättande italienska lyxmärket Brunello Cucinelli, svenska Arket och amerikanska modehuset Ralph Lauren är bara några av de märken som alla visar upp kvalitativa linneskjortor denna säsong.

Linneskjortan har en genom åren syns på stilikoner som Steve McQueen och Alain Delon till Harry Styles och Bradley Cooper. Oavsett om du ska på semester eller planerar att strosa omkring i stan bär du linneskjortan smakfullt till ett par avslappnade shorts eller mer lediga byxor.

Vill du hålla dig under 500-lappen har Arket ett fint alternativ till linneskjorta, 490 kr.

Franska modemärket Jacquemus linneskjorta passar utmärkt till de vita byxorna och shortsen i sommar, 1 650 kr.

Prisvärd skjorta i en ljus linnemix från H&M, 299 kr. Tummen upp för detaljen med de utanpåliggande fickorna.

Italienska lyxmärket Brunello Cucinelli gör en av säsongens i särklass finaste linneskjortor (vilket syns på prislappen), 5 300 kr.

Kortärmat, randigt och en ficka för glasspengar gör denna skjorta till en ultimat semesterskjorta, Editions Mr, 1 100 kr.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.