Byredo släpper sneakers och skräddarsydda kostymer

Byredo har gjort sig självklara i allt vad det gäller dofter, handkrämer och mycket mer inom hud- och hårvård. Nu utökar det svenska märket, grundat av Ben Gorham för snart 13 år sedan, sortimentet med sneakers. En basket inspirerad sko gjord i överblivet läder från väskproduktionen presenterades under Paris herrmodevecka, dagarna före Midsommar i Sverige.

Byredos nya koncept – som går under namnet ByProduct – är delvis ett resultat av Bens ”misslyckade” basketkarriär berättar han på plats. Ben har valt att visa upp det nya konceptet av sneakers på åtta långa basketspelare – alla klädda i överdimensionerade kostymer från det välkända skrädderiet A.W. Bauer i Stockholm. Kostymerna ska efterlikna de svider vi såg bäras av NBA-spelare under tidigt 2000-tal där exempelvis kavajens axlar slutar en bra bit utanför bärarens.

Skorna kommer att landa i butik i slutet av augusti och prislappen är cirka 4 000 kr.
Alla skor är gjorda i överblivet läder från väskproduktionen.
Paris Fashion Week: Ben berättar om det nya konceptet By Product i Lycée Turgot i centrala Paris.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.