Nu blir modekungen Ralph Laurens liv film – på HBO i november

Få stilikoner har genom historien skapat ett sådant livsstilsimperium runtomkring sitt varumärke och familj som amerikanske modekungen Ralph Lauren. I höst kommer för första gången Ralph Laurens väg till framgång, från uppväxten i Bronx till att bli världens ansikte utåt för amerikansk stil, skildras på film. Very Ralph är namnet den första porträttdokumentären om modeikonen Ralph Lauren, med premiär den 12 november på HBO.

Ralph Lauren, med sin starka vilja att realisera sina drömmar har under sina 50 år som designer format ett imperium av amerikansk stil och livsstil. Utifrån sina visioner om den Amerikanska Drömmen och den amerikanska optimismen har han skapat ett av världens mest ikoniska modemärken. I Very Ralph reflekterar Ralph Lauren över sin resa från att växa upp i Bronx utan att veta vad en modeskapare innebär, till att bli hela världens ansikte utåt för amerikansk stil.

I dokumentären skildras ett arkiv av 50 år av design och skapande, tillsammans med personliga intervjuer med Ralph Laurens familj och kollegor; däribland Anna Wintour, Karl Lagerfeld, Hillary Clinton, Martha Stewart, Calvin Klein, Tyson Beckford och Diane von Furstenberg.
VERY RALPH är skriven och regisserad av mångfaldigt hyllade och prisbelönta dokumentärfilmaren Susan Lacy. Hennes tidigare verk skildrar historien bakom många amerikanska legendarer, såsom Jane Fonda (”Jane Fonda in Five Acts”) och Steven Spielberg (”Spielberg”). 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.