Martin listar höjdpunkterna från herrmodemässan Pitti Uomo i Florens

I slutet av förra veckan gick den 97:e upplagan av herrmodemässan Pitti Uomo av stapeln i Florens. Mässan lockade till sig över 1 200 internationella herrmärken och stilprofiler från hela världen samlades för att syna sömmarna på höstnyheterna för 2020. I denna artikel har vi sammanställt höjdpunkterna från den skräddade herrmodemässan.

Jil Sanders visning av hösten 2020. Inför årets upplaga av Pitti Uomo var modemärket Jil Sander inbjudna som gästdesigner. Designerparet, Lucie och Luke Meier, låter modehuset vara sitt arv troget och visade upp en minimalistisk kollektion där silhuetten och materialval fick stå i fokus. Snyggaste plaggen från visningen? De större rockarna i kombination med flera fina läderplagg och väskor.

Visningsarenan för Scandinavian Manifesto på mässan. Mitt inne på mässan i Florens, ibland alla 1 200 internationella, utställare hittar ni Scandinavian Manifesto. Ett gemensamt namn för märken som bl.a. Rue De Tokyo, Tonsure, Chimi Eyewear, Soulland och Adnym Atelier att ställa ut på – och som visar upp de nya säljkollektionerna för hösten 2020. Ett lyckat koncept där det märks snabbt att de skandinaviska modemärkena har ett stort intresse för en hållbar och smart produktion högt upp på prio-listan.

Världskända och hyllade designern Stefano Pilati. Sedan italienaren Stefano Pilati inledde sin karriär som praktikant på modehuset Cerruti har karriären gått spikrakt uppåt. Stefano blev tätt därefter plockad av Armani och klev 1995 in på modemäktiga Prada. 2002 blev han rekryterad som designer till Yves Saint Laurent. I Florens visade Stefano för första gången upp sitt senaste projekt ”Random Identities” – ett herrmodemärke inspirerat av Stefano Pilatis egna stil under ledorden unisex, skräddat och coolt.

Inspirerande streetstyle. Även om det är herrmodemässan som främst är i fokus förvandlas hela Florens till en streetstyle-scen att inspireras av. Många av de män som jobbar med att bevaka herrmode 365 dagar om året – med såväl egna märken, som inköpare och stilentreprenörer – är på plats. Baserat på besökarnas klädsel är det är svårt att inte se en trend i att det mer skräddade herrmodet och tidlösa plagg som lever länge.

En italiensk favorit: Brunello Cucinelli. Ett av de italienska märken som på flera sätt påverkat herrmodet de senaste säsongerna är Brunello Cucinelli. Det exklusiva och väldigt smakfulla herrmärket har visat upp en beige, off-white och jordnära färgskala som garanterat funnits med i många andra designers moodboards vid skapandet av nya kollektioner. Den stickade tröjan, de exklusiva ytterplaggen och kritstrecksrandiga kostymer hör till Brunello Cucinellis nyckelplagg.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.