ELLE-galan 2020: Daniel Hallberg utsedd till Årets bäst klädda man

Årets bäst klädda man på ELLE-galan 2020 är utsedd och det blev Daniel Hallberg. Med motiveringen ”Stilsäkert, självsäkert – och alltid med glimten i ögat! Med en personlig mix av olika stilar skapar han en modern look som inspirerar.”

I en intervju med elle.se berättar Daniel om sitt första modeminne, vad mode betyder för honom och vilken karaktär han senast ”gått in i”.

Först och främst, STORT GRATTIS! Hur känns det?

– Tack! Jag blev glad förstås, att det finns några som tycker jag är en stilig herre. Och jag kan erkänna att jag har en tendens att köpa lite mer kläder än jag egentligen har råd med. Och nu har den lilla Carrie Bradshaw-djävulen i mig fått bekräftelse. Det känns lite som att ELLE matar ett monster.

Vad betyder mode för dig?

– Jag tycker det är kul. Det är som med inredning. Man trivs ju bättre i ett hem som är möblerat fint och hemtrevligt än i ett hem där man bara ställt in första bästa skit. Jag tänker att det är samma sak med kläder. Det är roligare att titta ner på plagg man gillar än det som låg på golvet när man vaknade. Sådana dagar går man runt och känner sig som en stökig lägenhet. Men jag kanske inte ska stretcha den liknelsen mer. Kläder är bara himla skoj, det finns inget allvar i det.

Du gillar att gå in i karaktär när du klär dig har jag förstått, vem var du senast?

– Just ja, det har jag sagt någon gång, att jag gillar att ”lajva” olika stilar istället för att ha samma kläder varje dag. Det är sant. I går var jag medlem i Wu Tang Clan men det kändes väldigt krystat hela dagen, så i morse blev jag en funktionellt klädd småbarnsfarsa. Jag har i och för sig inte barn, men jag bottnade ändå bättre i ergonomiska skor än bandana.

Ditt bästa modeminne?

– Jag minns att jag ville ha cowboyboots när jag var typ 6 år gammal. Med hög klack. Jag trodde aldrig jag skulle få det, men på något sätt hittade mamma ett par i min storlek. Jag sov med dom vid huvudkudden i en vecka innan jag använde dom för jag var så lycklig.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.