Max nya ”köttiga” burgare – helt växtbaserade

Den senaste (och mest efterfrågade) trenden inom burgarvärlden just nu är biffar som ser ut som kött, smakar som kött, tuggas som kött – men inte är kött. Från och med den 23:e maj lanserar burgarkedjan Max en egenutvecklad burgare som ser ut och smakar som kött men är gjord på växtbaserat protein: Delifresh Planet Beef.

De nya burgarna, som serveras på samtliga nordiska restauranger, är en unik svensk innovation som utvecklats under ledning av chefskocken Jonas Mårtensson. MAX har nämligen som mål att 50 % av sålda måltider år 2022 ska vara annat än rött kött, och just nu ligger försäljningen på närmare 40 %.

Biffen Delifresh Plant Beef Signature innehåller bland annat texturerat soja- och veteprotein och är framtagen och producerad i Sverige.

–  Jag har provat alla kända produkter världen över i den här kategorin, MAX Delifresh Plant Beef är best in class. Framtidens protein är på gång, och det bästa är framtaget här i Sverige av oss. Vårt mål är att alla köttätare ska känna att de fortfarande kan äta en grymt god ”köttburgare” utan att det faktiskt är kött, säger Claes Petersson, vice VD/Innovations- och utvecklingschef på MAX Burgers till vegomagasinet.

Elizabeth Chambers och Armie Hammer på In-N-Out Burger efter en gala-lansering.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.