Klädd för US Open – i dag släpps Uniqlos nya matchställ för Roger Federer i butik

I dag, den 19:e augusti, släpps de matchställ som Roger Federer och Kei Nishikori kommer att spela i under US Open Tennis Championships i Uniqlos butiker och online. Pikétröjor, shorts och assessorer – designade i Paris av ett designteam med Uniqlos Artistic Designer Christopher Lemaire i täten – är några av plaggen i nya tennis-kollektionen.

Roger Federers matchställ är enligt det japanska märket inspirerat av kostym, black-tie, elegans och med en minimalistiskt färgpalett som är tänkt att återspegla Federers eleganta spelstil. Och vad vet vi om materialet? Jo, att det är ett Dry Ex-tyg specialframtaget och maximalt andningsbart för att Federer ska känna sig tillfreds i att spela i New Yorks sommarhetta.

– Det här året ville jag spela i en helsvart outfit till US Open och designteamet har verkligen levererat. Vad jag älskar med designen är hur den fångar min egna vision av vad LifeWear är on-court, vilket även kan gå utanför en sportigt kontext. Jag blir exalterad varje gång vi tar fram något nytt tillsammans.”, säger Roger Federer.

Vill du lära dig mer om Uniqlos kollektioner eller bli inspirerad av Roger Federer livestreamas en paneldiskussion med tennislegenden på Uniqlos hemsida den 20:e augusti.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.