Psykiatrikern Anders Hansen: 3 tips för att bli mer stresstolerant

Psykiatrikern Anders Hansen har med sina böcker Hjärnstark och Skärmhjärnan blivit en populär expert på hjärnan och dess funktioner. Hur vi kan må bättre genom att träna och vad det egentligen innebär för hjärnan att ha mobilen i handen från morgon till kväll. Han har också genom såväl egna som större studier ute i världen lyckats hitta knepen för att blir mer stresstålig i vardagen.

– De vanligaste anledningarna att människor söker hjälp är ångest och depression. Som psykiatriker började jag för ett par år sedan se ett mönster, patienter som var fysiskt aktiva tillfrisknade snabbare och återföll inte lika ofta i depressioner, säger Anders Hansen i en intervju med tidningen Kurera.

Här är tre tips från Anders Hansen om hur du blir mer stresstorlerant

  1. Rör dig oftare. All rörelse räknas, så gör det som passar dig bäst och du tycker är roligast. Men för max effekt ska du höja pulsen tre gånger i veckan, minst en halvtimme per gång.
  2. Ta i maximalt. Det är bra att ta ut sig riktigt hårt en gång i veckan, till exempel genom intervallträning.
  3. Kondition. Håll fokus på kondition framför styrketräning
Anders Hansens senaste bok ”Skärmhjärnan”

Källa. Anders Hansen – ”Hjärnstark”, Kurera.se

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.