David Hockneys välkända tavla ”The Splash” väntas gå för 30 miljoner pund

David Hockney är en av samtidens mest uppskattade konstnärer. Han har bland annat blivit känd för sina azurblå pooler och dubbelporträtt. År 19966 målade den brittiska konstnären välkända tavlan The Splash – som år 2006 satte rekord när den auktionerades iväg för 2,9 miljoner pund. Snart är det än en gång dags för tavlan att klubbas iväg, och spekulationer säger att tavlan kan gå för en så stor summa som mellan 20 till 30 miljoner pund.

Visa det här inlägget på Instagram

David Hockney’s landmark pool painting is set to make a ‘splash’ in London 💦 Painted in 1966, ‘The Splash’ is expected to sell for more than £20 million when it appears in our Contemporary Art Evening Auction on February 11. The painting captures a fleeting moment just seconds after a diver has broken the calm surface of a swimming pool. It is one of a series of three ‘splashes’, the largest of which is a jewel in the @Tate collection. The painting follows the artist’s relocation to LA just months earlier. The city was everything the Yorkshire-born artist had hoped it would be: a land of possibility, sun drenched houses, deep blue pools, palm trees and beautiful bodies, and ‘The Splash’ embodies the warmth, affluence, and pursuit of pleasure which Hockney so loved about this Californian dreamland. – #SothebysContemporary #CaliforniaDreaming #DavidHockney #losangeles

Ett inlägg delat av Sotheby's (@sothebys)

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.