Be a lady they said – klippet med Cynthia Nixon alla borde se

Cynthia Nixons starka uppläsning av dikten Be a lady sprids som en löpeld på sociala medier just nu. Se klippet om samhällets alla krav på kvinnor här. Hur vi än väljer att leva, kritiseras kvinnor konstant för sina val. Av andra – och av sig själva – för att inte leva upp till förväntningarna. De omöjliga förväntningarna. Om exakt just dem förväntningarna handlar dikten Be a lady, skriven av 22-åriga amerikanska skribenten Camilla Rainville 2017.

Dikten har nu fått nytt liv tack vare ett videoklipp som först publicerades av tidningen Girls. Girls. Girls. I filmen läser Sex and the city-stjärnan Cynthia Nixon (Miranda) upp dikten om alla de både uttalade och outtalade förväntningar som finns på kvinnor idag, världen över. Feminismen har gjort mycket – men filmen, och dikten, är än en sylvass illustration av allt som många kvinnor känner hänger över.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.