Här öppnar Balmain sin första butik i Stockholm

När Balmain slår upp dörrarna till sin första butik i Sverige sker det på Nordiska Kompaniet i Stockholm. Det eleganta utrymmet på 67 kvadratmeter är skapat och designad utifrån modehusets nya butikskonceptet som syftar till att hylla dess parisiska rötter. 

Den 20 mars öppnar dörrarna för Balmain-butiken på Nordiska Kompaniets gatuplan i Stockholm. Butiken kommer tillhandahålla Balmains Ready-to-Wear damkläder och accessoarer. Den blir då en del av Balmains nya konceptet som lanserades förra året i Milano i samarbete mellan Balmains Creative Director Oliver Rousteing och arkitektstudion Studio AMV. Inspirationen kommer såväl från Paris arkitektur samt Balmains Couture kultur.

Balmains butik på Via Monte Napoleone i Milano.

– Jag ville erbjuda en unik detaljhandelsupplevelse som andas Paris. Vi har därför delat upp butiken i olika rum som var där varje del har tagit inspiration från exempelvis parisiska bibliotek och trädgårdar, berättar Oliver Rousteing och tillägger;

– Med varje kollektion vill jag visa upp den historik varumärket besitter samtidigt som vi tillgodoser hur dagens generation lever och klär sig. Precis som våra kollektioner är det nya konceptet ett sätt att visa upp Balmains arv.

Utöver damkollektionen så kommer även Balmains herrkollektion finnas tillgänglig hos Designers Collection på herrplan hos NK.

Balmain vår- och sommarkollektion 2020.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.