Apple har släppt nya 16-tums Macbook Pro – här är förbättringarna

Ryktena om att Apple skulle släppa en ny MacBook Pro visade sig stämma – och i går avslöjade Apple att de släpper en ny 16-tums MacBook Pro med bland annat dubbelt så mycket minne och lagring. Detta innebär också att 15-tums Macbook Pro, som funnits tillgänglig sedan 2006, slutar att tillverkas.

– Vi vet att våra proffskunder vill att nästa MacBook Pro ska ha större skärm, ultrahög prestanda, största möjliga batteri, bästa tänkbara tangentbord, suveräna högtalare och massor med lagringsutrymme, och i 16-tums MacBook Pro får de allt det och dessutom mycket mer än så, säger Tom Boger, Senior Director för Mac and iPad Product Marketing på Apple.

Den nya datorn är Apples kraftfullaste laptop och kommer förutom en retinaskärm på 16 tum även med en uppdaterad processor förbättrat grafikkort, batteri och ett helt nytt tangentbord som Apple döpt till Magic Keyboard. Tangenterna rör sig en millimeter i höjdled och ska enligt Apple vara tystare än innan. Men den stora nyheten formmässigt den här gången är skärmen. Den nya modellen har en skärmupplösning på 3072×1920 pixlar och en pixeltäthet på 226ppi.

För användare som vill ha MacBook Pro som en bärbar arbetsstation är en god nyhet att arbetsminnet numera också utökas hela vägen till 64 gigabyte – dubbelt så mycket som innan och fyra gånger mer än det gamla 16-gigabytetaket.

Den billigaste modellen kostar 29 999 kronor och vill du ha datorn maxad ligger priset på ca 72 000. Vill du beställa datorn kan du gör det på Apples hemsida.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.